Kalendari i festave zyrtare për vitin 2021

Banka e Shqipërisë është e mbyllur ditëve të shtuna dhe të diela si dhe në ditët e festave zyrtare në vijim.

01.01.2021
Festat e Vitit të Ri
02.01.2021
Festat e Vitit të Ri*
14.03.2021
Dita e Verës*
22.03.2021
Dita e Nevruzit
04.04.2021
E diela e Pashkëve Katolike*
01.05.2021
Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve*
02.05.2021
E diela e Pashkëve Ortodokse*
13.05.2021
Dita e Bajramit të Madh**
20.07.2021
Dita e Kurban Bajramit**
05.09.2021
Dita e Shenjtërimit të Shenjt Terezës*
28.11.2021
Dita Flamurit dhe e Pavarësisë*
29.11.2021
Dita e Çlirimit*
08.12.2021
Dita Kombëtare e Rinisë
25.12.2021
Krishtlindjet*


*Në rastet kur festa apo festat zyrtare bie/bien në ditën apo ditët e pushimit javor (e shtunë dhe/ose e diel), atëherë pushimi shtyhet në ditën apo ditët pasardhëse të punës (e hënë dhe e martë).

 

Banka e Shqipërisë është e mbyllur në datat 30 nëntor  dhe 27 dhjetor 2021.

 

**Shënim: Data e festave të Kurban Bajramit dhe Bajramit të Madh mund të ndryshojë sipas kalendarit hënor. Në rast se do të ketë ndryshime, do të viheni në dijeni me një njoftim të dytë.

 

Përditësuar më 19 nëntor 2021