Banka e Shqiperise-Njoftime në RSS Banka e Shqiperise https://www.bankofalbania.org/?crd=0,16,0,0,0,17857&lang=Lng1 Sat, 17 Mar 2018 07:38:28 +0100 <![CDATA[Konferenca e ardhshme për shtyp e Guvernatorit Sejko mbi vendimmarrjen e politikës monetare 28 mars 2018, ora 16:00]]> /Shtypi/Konferenca_e_ardhshme_per_shtyp_e_Guvernatorit_Sejko_mbi_vendimmarrjen_e_politikes_monetare_28_mars_2018_ora_16_00.html Konferenca e ardhshme për shtyp

]]>
Banka e Shqiperise 2018-03-15 15:39:22
<![CDATA[Mbi hedhjen në qarkullim të monedhës metalike shqiptare me kurs ligjor, me vlerë nominale 20 Lekë, emetim i vitit 2016]]> /Shtypi/Mbi_hedhjen_ne_qarkullim_te_monedhes_metalike_shqiptare_me_kurs_ligjor_me_vlere_nominale_20_Leke_emetim_i_vitit_2016.html Banka e Shqiperise 2018-03-15 16:21:06 <![CDATA[Fjala e Guvernatorit Sejko në ceremoninë e hapjes së Javës së Parasë, 12-18 mars 2018]]> /Shtypi/Fjala_e_Guvernatorit_Sejko_ne_ceremonine_e_hapjes_se_Javes_se_Parase_12-18_mars_2018.html Banka e Shqiperise 2018-03-12 12:55:13 <![CDATA[Ceremonia e hapjes së Javës së Parasë 12-18 mars 2018]]> /Shtypi/Ceremonia_e_hapjes_se_Javes_se_Parase_12-18_mars_2018.html Banka e Shqiperise 2018-03-12 13:08:08 <![CDATA[Cikli i leksioneve “Netët e Muzeut”- “Gjergj Kastrioti Skënderbeu në pullën shqiptare”, nga Prof. Dr. Jovan Basho]]> /Shtypi/Cikli_i_leksioneve_Netet_e_Muzeut-Gjergj_Kastrioti_Skenderbeu_ne_pullen_shqiptare_nga_Prof_Dr_Jovan_Basho.html Banka e Shqiperise 2018-03-05 16:22:55 <![CDATA[Çelet Java e Parasë 12-18 mars 2018]]> /Shtypi/Java_e_Parase_19613.html Banka e Shqiperise 2018-03-05 15:51:59 <![CDATA[Banka e Shqipërisë prezanton faqen e re të internetit]]> /Shtypi/Banka_e_Shqiperise_prezanton_faqen_e_re_te_internetit_19543.html Sot, më 1 mars 2018, Banka e Shqipërisë publikoi faqen e saj të re të internetit...

]]>
Banka e Shqiperise 2018-03-01 09:53:09
<![CDATA[Prof. Dr. Jovan Basho në Netët e Muzeut, 2 mars 2018, ora 18:00]]> /Shtypi/Prof_Dr_Jovan_Basho_ne_Netet_e_Muzeut_2_mars_2018_ora_18_00.html Leksioni i radhës, “Gjergj Kastrioti Skënderbeu në pullën shqiptare”, me lektor Prof. Dr. Jovan Basho, do të zhvillohet më 2 mars 2018, ora 18:00, brenda ambienteve të Muzeut të Bankës së Shqipërisë. Leksioni do të shoqërohet me një ekspozitë me pulla të rralla të koleksionit Basho, me figurën e Heroit Kombëtar.

]]>
Banka e Shqiperise 2018-02-26 13:56:07
<![CDATA[Shqipëria nënshkruan me BERZH-in një memorandum për nxitjen e kreditimit në lekë dhe zhvillimin e tregut të kapitalit]]> /Shtypi/Shqiperia_nenshkruan_me_BERZH-in_nje_memorandum_per_nxitjen_e_kreditimit_ne_leke_dhe_zhvillimin_e_tregut_te_kapitalit.html Banka e Shqiperise 2018-02-26 08:57:34 <![CDATA[Autoritetet Mbikëqyrëse Evropiane paralajmërojnë konsumatorët për blerjen e monedhave virtuale]]> /Shtypi/Njoftim_Autoritetet_Mbikeqyrese_Evropiane_paralajmerojne_konsumatoret_per_blerjen_e_monedhave_virtuale.html Banka e Shqiperise 2018-02-23 15:51:32 <![CDATA[Mbi mbledhjen e Grupit Këshillimor të Stabilitetit Financiar, 21 shkurt 2018]]> /Shtypi/Mbi_mbledhjen_e_Grupit_Keshillimor_te_Stabilitetit_Financiar_21_shkurt_2018.html Banka e Shqiperise 2018-02-22 16:22:52 <![CDATA[Fjala e Guvernatorit Sejko, në Tryezën e Rrumbullakët me temë: ''Energjia dhe Zhvillimi i Qëndrueshëm Ekonomik - Roli i Diplomacisë Ekonomike'']]> /Shtypi/Fjala_e_Guvernatorit_Sejko_ne_Tryezen_e_Rrumbullaket_me_teme_Energjia_dhe_Zhvillimi_i_Qendrueshem_Ekonomik-Roli_i_Diplomacise_Ekonomike.html I nderuar zoti Ndroqi,

I nderuar zoti Ministër,

I nderuar zoti Ambasador,

Të nderuar të ftuar,

E prita me kënaqësi ftesën për të marrë pjesë në këtë takim, për vetë faktin se çështjet e rritjes ekonomike, të zhvillimit të qëndrueshëm, si dhe të integrimit evropian të vendit, duhen parë si tema të integruara dhe të ndërvarura.

Jam i bindur se kjo tryezë e rrumbullakët do t’i shërbejë identifikimit të këtyre varësive dhe ndërtimit të strategjive të integruara të zhvillimit.

]]>
Banka e Shqiperise 2018-02-21 18:02:58
<![CDATA[Guvernatori Sejko merr pjesë në Mbledhjen e Konstituencës të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe të Grupit të Bankës Botërore]]> /Shtypi/Guvernatori_Sejko_merr_pjese_ne_Mbledhjen_e_Konstituences_te_Fondit_Monetar_Nderkombetar_dhe_te_Grupit_te_Bankes_Boterore.html Banka e Shqiperise 2018-02-16 11:30:58 <![CDATA[Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko në takim me gazetarët e ekonomisë]]> /Shtypi/Guvernatori_i_Bankes_se_Shqiperise_z_Gent_Sejko_ne_takim_me_gazetaret_e_ekonomise.html Banka e Shqiperise 2018-02-14 17:11:15 <![CDATA[Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko, takohet me Zëvendësdrejtorin e Përgjithshëm të FMN-së, z. Tao Zhang]]> /Shtypi/Guvernatori_i_Bankes_se_Shqiperise_z_Gent_Sejko_takohet_me_Zevendesdrejtorin_e_Pergjithshem_te_FMN-se_z_Tao_Zhang.html Banka e Shqiperise 2018-02-13 17:17:48 <![CDATA[Fjala e Guvernatorit të Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko në konferencën për shtyp për vendimmarrjen e politikës monetare dhe miratimin e paketës së deeuroizimit]]> /Shtypi/Fjala_e_Guvernatorit_te_Bankes_se_Shqiperise_z_Gent_Sejko_ne_konferencen_per_shtyp_per_vendimmarrjen_e_politikes_monetare_dhe_miratimin_e_paketes_se_deeuroizimit.html Banka e Shqiperise 2018-02-07 11:47:03 <![CDATA[Njoftim për mediat: Nesër, konferencë për shtyp e Guvernatorit Sejko mbi vendimmarrjen e politikës monetare]]> /Shtypi/Njoftim_per_mediat_Neser_konference_per_shtyp_e_Guvernatorit_Sejko_mbi_vendimmarrjen_e_politikes_monetare_17614.html Banka e Shqiperise 2018-02-06 10:40:50 <![CDATA[Fjala e Guvernatorit të Bankës së Shqipërisë z. Gent Sejko, në forumin rajonal "Tirana Economic Forum", me temë "Ballkani i së ardhmes: Drejt një përfshirje globale"]]> /Shtypi/Fjala_e_Guvernatorit_te_Bankes_se_Shqiperise_z_Gent_Sejko_ne_forumin_rajonal_Tirana_Economic_Forum_me_teme_Ballkani_i_se_ardhmes_Drejt_nje_perfshirje_globale.html Banka e Shqiperise 2018-01-24 11:10:29 <![CDATA[Mbi publikimin e parashikimit të faktorëve që ndikojnë nevojën për likuiditet]]> /Shtypi/Mbi_publikimin_e_parashikimit_te_faktoreve_qe_ndikojne_nevojen_per_likuiditet.html Banka e Shqiperise 2018-01-23 11:43:20 <![CDATA[Mbi pjesëmarrjen e Guvernatorit të Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko, në Forumin për vendet e Evropës Qendrore dhe Lindore të organizuar nga "Euromoney"]]> /Shtypi/Mbi_pjesemarrjen_e_Guvernatorit_te_Bankes_se_Shqiperise_z_Gent_Sejko_ne_Forumin_per_vendet_e_Evropes_Qendrore_dhe_Lindore_te_organizuar_nga_Euromoney.html Banka e Shqiperise 2018-01-18 11:32:41 <![CDATA[Muzeu i Bankës së Shqipërisë çel ekspozitën e përkohshme ''Gjergj Kastrioti Skënderbeu në monedhën dhe kartëmonedhën shqiptare'']]> /Shtypi/Muzeu_i_Bankes_se_Shqiperise_cel_ekspoziten_e_perkohshme_Gjergj_Kastrioti_Skenderbeu_ne_monedhen_dhe_kartemonedhen_shqiptare.html Banka e Shqiperise 2018-01-18 09:48:58 <![CDATA[Mbi ndërhyrjet në tregun e parasë dhe në tregun valutor gjatë tremujorit të tretë të vitit 2017]]> /Shtypi/Mbi_nderhyrjet_ne_tregun_e_parase_dhe_ne_tregun_valutor_gjate_tremujorit_te_trete_te_vitit_2017.html Banka e Shqiperise 2018-01-15 11:24:41 <![CDATA[Fjala e Guvernatorit të Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko në ceremoninë e diplomimit të studentëve të Fakultetit Ekonomik, Universiteti i Tiranës]]> /Shtypi/Fjala_e_Guvernatorit_te_Bankes_se_Shqiperise_z_Gent_Sejko_ne_ceremonine_e_diplomimit_te_studenteve_te_Fakultetit_Ekonomik_Universiteti_i_Tiranes.html Banka e Shqiperise 2018-01-12 11:47:04 <![CDATA[Material filmik mbi aktivitetet kryesore të Bankës së Shqipërisë për vitin 2017]]> /Shtypi/Material_filmik_mbi_aktivitetet_kryesore_te_Bankes_se_Shqiperise_per_vitin_2017.html Banka e Shqiperise 2017-12-26 15:42:32 <![CDATA[Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko, merr pjesë në takimin përmbyllës të vitit të organizuar nga Shoqata Shqiptare e Bankave]]> /Shtypi/Guvernatori_i_Bankes_se_Shqiperise_z_Gent_Sejko_merr_pjese_ne_takimin_permbylles_te_vitit_te_organizuar_nga_Shoqata_Shqiptare_e_Bankave_18420.html Banka e Shqiperise 2017-12-21 11:13:00 <![CDATA[Fjala e Guvernatorit të Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko në konferencën për shtyp mbi veprimtarinë e Bankës së Shqipërisë gjatë vitit 2017]]> /Shtypi/Fjala_e_Guvernatorit_te_Bankes_se_Shqiperise_z_Gent_Sejko_ne_konferencen_per_shtyp_mbi_veprimtarine_e_Bankes_se_Shqiperise_gjate_vitit_2017.html Banka e Shqiperise 2017-12-20 10:50:53 <![CDATA[Fjala e Guvernatorit të Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko në konferencën për shtyp të vendimmarrjes së politikës monetare të Këshillit Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë]]> /Shtypi/Fjala_e_Guvernatorit_te_Bankes_se_Shqiperise_z_Gent_Sejko_ne_konferencen_per_shtyp_te_vendimmarrjes_se_politikes_monetare_te_Keshillit_Mbikeqyres_te_Bankes_se_Shqiperise_18418.html Banka e Shqiperise 2017-12-20 11:05:48 <![CDATA[Njoftim për mediat: Nesër, konferencë për shtyp e Guvernatorit Sejko mbi vendimmarrjen e politikës monetare]]> /Shtypi/Njoftim_per_mediat_Neser_konference_per_shtyp_e_Guvernatorit_Sejko_mbi_vendimmarrjen_e_politikes_monetare.html Banka e Shqiperise 2017-12-19 10:35:43 <![CDATA[Fjala e Guvernatorit të Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko, në takimin me gazetarë, analistë dhe drejtues të medias]]> /Shtypi/Fjala_e_Guvernatorit_te_Bankes_se_Shqiperise_z_Gent_Sejko_ne_takimin_me_gazetare_analiste_dhe_drejtues_te_medias_18412.html Banka e Shqiperise 2017-12-15 10:30:07 <![CDATA[Mbi takimin e Guvernatorit të Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko, me gazetarë, analistë dhe drejtues të medias]]> /Shtypi/Mbi_takimin_e_Guvernatorit_te_Bankes_se_Shqiperise_z_Gent_Sejko_me_gazetare_analiste_dhe_drejtues_te_medias_17608.html Banka e Shqiperise 2017-12-15 10:24:19 <![CDATA[Memorandum Mirëkuptimi për Remitancat ndërmjet Bankës së Shqipërisë, Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë]]> /Shtypi/Memorandum_Mirekuptimi_per_Remitancat_ndermjet_Bankes_se_Shqiperise_Ministrit_te_Shtetit_per_Diasporen_dhe_Ministrise_se_Financave_dhe_Ekonomise.html Banka e Shqiperise 2017-12-11 12:05:10 <![CDATA[Fjala e Guvernatorit të Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko në takimin e nivelit të lartë për remitancat]]> /Shtypi/Fjala_e_Guvernatorit_te_Bankes_se_Shqiperise_z_Gent_Sejko_ne_takimin_e_nivelit_te_larte_per_remitancat.html Banka e Shqiperise 2017-12-11 14:51:35 <![CDATA[Fjala e Guvernatorit të Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko, në konferencën e përbashkët për shtyp me Ministrinë e Financave dhe Ekonomisë]]> /Shtypi/Fjala_e_Guvernatorit_te_Bankes_se_Shqiperise_z_Gent_Sejko_ne_konferencen_e_perbashket_per_shtyp_me_Ministrine_e_Financave_dhe_Ekonomise.html Banka e Shqiperise 2017-12-07 12:19:45 <![CDATA[Njoftim për mediat: Takim i nivelit të lartë i Bankës së Shqipërisë me Ministrin e Shtetit për Diasporën]]> /Shtypi/Njoftim_per_mediat_Takim_i_nivelit_te_larte_i_Bankes_se_Shqiperise_me_Ministrin_e_Shtetit_per_Diasporen.html Banka e Shqiperise 2017-12-07 12:29:16 <![CDATA[Pyetje përgjigjet në konferencën e përbashkët për shtyp të Guvernatorit të Bankës së Shqipërisë dhe Ministrit të Financave dhe Ekonomisë]]> /Shtypi/Pyetje_pergjigjet_ne_konferencen_e_perbashket_per_shtyp_te_Guvernatorit_te_Bankes_se_Shqiperise_dhe_Ministrit_te_Financave_dhe_Ekonomise.html Banka e Shqiperise 2017-12-07 12:32:50 <![CDATA[Fjala e Guvernatorit, z. Gent Sejko, në workshop-in e 11-të të Kërkimeve Ekonomike në Evropën Juglindore të organizuar nga Banka e Shqipërisë]]> /Shtypi/Fjala_e_Guvernatorit_z_Gent_Sejko_ne_workshop-in_e_11-te_te_Kerkimeve_Ekonomike_ne_Evropen_Juglindore_te_organizuar_nga_Banka_e_Shqiperise.html Banka e Shqiperise 2017-12-04 12:37:41 <![CDATA[Mbi workshop-in e 11-të të Kërkimeve Ekonomike në Evropën Juglindore të organizuar nga Banka e Shqipërisë]]> /Shtypi/Mbi_workshop-in_e_11-te_te_Kerkimeve_Ekonomike_ne_Evropen_Juglindore_te_organizuar_nga_Banka_e_Shqiperise.html Banka e Shqiperise 2017-12-04 12:40:32 <![CDATA[Fjala e Zëvendësguvernatores së Parë të Bankës së Shqipërisë, zj. Elisabeta Gjoni, në konferencën ndërkombëtare të organizuar nga Departamenti i Ekonomiksit, Fakulteti i Ekonomisë, Universiteti i Tiranës, 1 dhjetor 2017]]> /Shtypi/Fjala_e_Zevendesguvernatores_se_Pare_te_Bankes_se_Shqiperise_zj_Elisabeta_Gjoni_ne_konferencen_nderkombetare_te_organizuar_nga_Departamenti_i_Ekonomiksit_Fakulteti_i_Ekonomise_Universiteti_i_Tiranes_1_dhjetor_2017.html Banka e Shqiperise 2017-12-01 12:44:43 <![CDATA[Intervista e Guvernatorit të Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko e dhënë për televizionin Klan Plus]]> /Shtypi/Intervista_e_Guvernatorit_te_Bankes_se_Shqiperise_z_Gent_Sejko_e_dhene_per_televizionin_Klan_Plus.html Banka e Shqiperise 2017-11-24 17:03:48 <![CDATA[Fjala e Guvernatorit të Bankës së Shqipërisë, z. Gent Sejko, në seancën dëgjimore të Komisionit Parlamentar të Ekonomisë dhe Financave mbi projektbuxhetin 2018]]> /Shtypi/Fjala_e_Guvernatorit_te_Bankes_se_Shqiperise_z_Gent_Sejko_ne_seancen_degjimore_te_Komisionit_Parlamentar_te_Ekonomise_dhe_Financave_mbi_projektbuxhetin_2018.html Banka e Shqiperise 2017-11-15 12:00:00 <![CDATA[Fjala e Guvernatorit Sejko në konferencën e dytë të Shoqatës Shqiptare të Bankave]]> /Shtypi/Fjala_e_Guvernatorit_Sejko_ne_konferencen_e_dyte_te_Shoqates_Shqiptare_te_Bankave.html Banka e Shqiperise 2017-11-14 12:00:00 <![CDATA[Fjala e Guvernatorit Sejko në Konferencën Vjetore të Bankës së Shqipërisë]]> /Shtypi/Fjala_e_Guvernatorit_Sejko_ne_Konferencen_Vjetore_te_Bankes_se_Shqiperise.html Banka e Shqiperise 2017-11-09 12:00:00 <![CDATA[Nis punimet konferenca vjetore e Bankës së Shqipërisë]]> /Shtypi/Nis_punimet_konferenca_vjetore_e_Bankes_se_Shqiperise.html Banka e Shqiperise 2017-11-09 12:00:00 <![CDATA[Mbylli punimet konferenca vjetore e Bankës së Shqipërisë: Konkluzionet]]> /Shtypi/Mbylli_punimet_konferenca_vjetore_e_Bankes_se_Shqiperise_Konkluzionet.html Banka e Shqiperise 2017-11-09 12:00:00 <![CDATA[Për mediat - Konferenca e Bankës së Shqipërisë, datë 9 nëntor 2017]]> /Shtypi/Per_mediat-Konferenca_e_Bankes_se_Shqiperise_date_9_nentor_2017.html Banka e Shqiperise 2017-11-07 12:00:00 <![CDATA[Fjalë përshëndetëse e Guvernatorit Gent Sejko, me rastin e nënshkrimit të Memorandumit të Bashkëpunimit midis Bankës së Shqipërisë dhe Bankës Qendrore të Republikës së Turqisë]]> /Shtypi/Fjale_pershendetese_e_Guvernatorit_Gent_Sejko_me_rastin_e_nenshkrimit_te_Memorandumit_te_Bashkepunimit_midis_Bankes_se_Shqiperise_dhe_Bankes_Qendrore_te_Republikes_se_Turqise.html Banka e Shqiperise 2017-11-06 12:00:00 <![CDATA[Banka e Shqipërisë nënshkruan një Memorandum Bashkëpunimi me Bankën Qendrore të Republikës së Turqisë]]> /Shtypi/Banka_e_Shqiperise_nenshkruan_nje_Memorandum_Bashkepunimi_me_Banken_Qendrore_te_Republikes_se_Turqise.html Banka e Shqiperise 2017-11-06 12:00:00 <![CDATA[Njoftim për shtyp: Ditën e hënë, datë 6 nëntor 2017, do të zhvillohet ceremonia e nënshkrimit të Memorandumit të Bashkëpunimit midis Bankës së Shqipërisë dhe Bankës Qendrore të Republikës së Turqisë]]> /Shtypi/Njoftim_per_shtyp_Diten_e_hene_date_6_nentor_2017_do_te_zhvillohet_ceremonia_e_nenshkrimit_te_Memorandumit_te_Bashkepunimit_midis_Bankes_se_Shqiperise_dhe_Bankes_Qendrore_te_Republikes_se_Turqise.html Banka e Shqiperise 2017-11-03 12:00:00 <![CDATA[Muzeu i Bankës së Shqipërisë çel ciklin me leksione "Netët e Muzeut" me leksionin e z. Artan Lame "Monetimi në trojet shqiptare gjatë Periudhës Osmane"]]> /Shtypi/Muzeu_i_Bankes_se_Shqiperise_cel_ciklin_me_leksione_Netet_e_Muzeut_me_leksionin_e_z_Artan_Lame_Monetimi_ne_trojet_shqiptare_gjate_Periudhes_Osmane.html Banka e Shqiperise 2017-11-01 12:00:00 <![CDATA[Njoftim për shtyp: Nesër, konferencë për shtyp e Guvernatorit Sejko mbi vendimmarrjen e politikës monetare]]> /Shtypi/Njoftim_per_shtyp_Neser_konference_per_shtyp_e_Guvernatorit_Sejko_mbi_vendimmarrjen_e_politikes_monetare.html Banka e Shqiperise 2017-10-31 12:00:00