.logoal_copy_1.
   
 

Monedha metalike tė emetuara nga Banka e Shtetit Shqiptar

Periudha 1945-1992

 

 

 

 

 

 

Seri monedhash e vitit 1947
(prerjet 1/2, 1, 2 dhe 5 Lekė)  

Pamjet e pėrparme pėr tė katėr monedhat e serisė

 

Pamja e prapme

.shko_lart.  

 

 

Seri monedhash e vitit 1957
(prerjet 1/2, 1, 2 dhe 5 Lekė)

Pamjet e pėrparme pėr tė pesė monedhat e serisė

  

Pamja e prapme

.shko_lart.  

 

 

Seri monedhash e vitit 1964
(5, 10, 20, 50 Qindarka dhe 1 lek)

Pamjet e pėrparme pėr tė pesė monedhat e serisė

  

Pamja e prapme

  .shko_lart.

 

 

Seri monedhash pėrkujtimore e vitit 1968 
(5, 10, 20,25, 50 100, 200 dhe 500 Lekė)  

 

5 Lekė

 

10 Lekė

 

20 Lekė

 

25 Lekė

 

50 Lekė

.200 leke front_1968.  

200 Lekė

 

500 Lekė

.shko_lart.

 

 

Seri monedhash pėrkujtimore e vitit 1969
(5, 10, 20, 50 Qindarka dhe 1 Lek)

Pamjet e pėrparme pėr tė pesė monedhat e serisė

   

 Pamja e prapme

    .shko_lart.  

 

 

Monedha pėrkujtimore tė vitit 1987
(5 dhe 50 Lekė)

 

5 Lekė

 

50 Lekė

.shko_lart.

 

 

Monedha pėrkujtimore tė vitit 1988
(5 dhe 50 Lekė)

 

5 Lekė

 

50 Lekė

 

100 Lekė

.shko_lart.

 

 

Seri monedhash e vitit 1988
(5, 10, 20, 50 Qindarka dhe 1 Lek Al  dhe 1 Lek CuNi)   

Pamjet e pėrparme pėr tė gjashtė monedhat e serisė

Pamja e prapme

.shko_lart.

 

 

Monedha  pėrkujtimore tė vitit 1989
(2 Lekė dhe 2 Lekė)

 

Pamja e pėrparme

Pamja e prapme

  

 

Pamja e pėrparme

Pamja e prapme

.shko_lart.

Copyright © 2004-2017 Banka e Shqipėrisė. Tė gjitha tė drejtat tė rezervuara.