.logoal_copy_1.
   
 

Vrojtimi i bizneseve dhe i konsumatorėve

Banka e Shqipėrisė, duke filluar nga viti 2002, zhvillon vrojtimin e besimit tė bizneseve (VBB) dhe vrojtimin e besimit tė konsumatorėve (VBK). Qėllimi i vrojtimeve tė besimit ėshtė tė vlerėsojnė aspekte tė ndryshme tė aktivitetit ekonomik tė bizneseve dhe tė konsumatorėve familjarė, duke ndihmuar procesin e analizave periodike tė ekonomisė dhe parashikimin afatshkurtėr. Rezultatet e vrojtimeve tė biznesit dhe tė konsumatorit pėrfaqėsojnė gjykime tė agjentėve ekonomikė mbi zhvillimet ekonomike nė tė shkuarėn dhe nė tė ardhmen.

 

 

2015

2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008

 

2016

 

 

Seri kohore

  1. Industria
  2. Ndėrtimi
  3. Shėrbime
  4. Konsumatori
  5. Tregtia
  6. TNE (Treguesi i Ndjesisė Ekonomike)

 

________________

* Duke filluar nga publikimi i rezultateve pėr tremujorin e parė tė vitit 2015, vrojtimi i besimit tė biznesit bazohet nė kampionin e rishikuar sipas klasifikimit NVE Rev.2. Ky rishikim nuk sjell asnjė ndikim nė treguesit e agreguar (Treguesit e Besimit) pėr secilin sektor. Pėr mė tepėr referoju Shpjegimeve metodologjie (Rishikim, Prill 2015).

 

 

 

2015

 

 

2014

 

 

2013

2012

 

2011

 

2010

 

2009

 

2008

Materiale Diskutimi:

 

Shpjegime metodologjike (Rishikim, Janar 2014)

Copyright © 2004-2016 Banka e Shqipėrisė. Tė gjitha tė drejtat tė rezervuara.