100 Lekë, emetim i vitit 1996

 
al100fannoli xxx 4829
111
Përmasat 130 mm x 66 mm
Letër sigurie e cilësisë së lartë me përbërje pambuku
Ngjyra Lejla
Hedhur në qarkullim 11.07.1997
Pamja e përparme Portreti i Fan S. Nolit (1882-1965) politikan, shkrimtar dhe figurë e shquar e Lëvizjes Kombëtare. Gjithashtu, është edhe një pishtar i ndezur.
Pamja e prapme Pamje nga ndërtesa e Parlamentit të parë Shqiptar (sot godina e Akademisë së Shkencave), stema e Federatës Shqiptare "Vatra" si dhe emblema e gazetës "Dielli" drejtuar nga Fan S. Noli.

MË SHUMË

 

Afati i kartëmonedhës:

  • Ka patur kurs ligjor deri më 31 dhjetor 2008.
  • Prej datës 1 janar 2009 nuk është përdorur më si mjet pagese.
  • Grumbullohet kundrejt shkëmbimit me 100 % të vlerës pranë sporteleve të sistemit bankar.
  • Afati i grumbullimit deri më datë 31 dhjetor 2023.