Kalendari i festave zyrtare për vitin 2022

Banka e Shqipërisë është e  mbyllur ditëve të shtuna dhe të diela si dhe në ditët e festave zyrtare në vijim:

 

01 janar 2022
Festat e Vitit të Ri*
02 janar 2022
Festat e Vitit të Ri*
14 mars 2022
Dita e Verës
22 mars 2022
Dita e Nevruzit
17 prill 2022
E diela e Pashkëve Katolike*
24 prill 2022
E diela e Pashkëve Ortodokse*
01 maj 2022
Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve*
02 maj 2022
Dita e Bajramit të Madh**
09 korrik 2022
Dita e Kurban Bajramit**
05 shtator 2022
Dita e Shenjtërimit të Shenjt Terezës
28 nëntor 2022
Dita Flamurit dhe e Pavarësisë
29 nëntor 2022
Dita e Çlirimit
08 dhjetor 2022
Dita Kombëtare e Rinisë
25 dhjetor 2022
Krishtlindjet*

*Në rastet kur festa apo festat zyrtare bie/bien në ditën apo ditët e pushimit javor (e shtunë dhe/ose e diel), atëherë pushimi shtyhet në ditën apo ditët pasardhëse të punës (e hënë dhe e martë).

Banka e Shqipërisë është e mbyllur në datat 3 dhe 4 janar 2022, 18 prill 2022, 25 prill 2022, 3 maj 2022, 11 korrik 2022, 26 dhjetor 2022.

***Në zbatim të vendimit të miratuar në mbledhjen e Këshillit të Ministrave, datë 18.03.2022, “Për caktimin e ditës së hënë, datë 21.03.2022, ditë pushimi”, dita e hënë datë 21.03.2022 është pushim.

**** Në zbatim të vendimit të miratuar në mbledhjen e Këshillit të Ministrave, datë 18.05.2022, “Për caktimin e ditës së mërkurë, datë 25.05.2022, ditë pushimi”, ditën e mërkurë datë 25.05.2022, selia e Bankës së Shqipërisë në Tiranë do të jetë e mbyllur.

Përditësuar 23 maj 2022