Paraja jonë

Të gjithë jemi të ndërgjegjshëm për rëndësinë e parasë në ngjarjet e përditshme të qytetërimit tonë. Para, lekë, franga, euro, dollarë, mjete... mund ta quani si të doni. Paraja është e rëndësishme! Për të krishterët, dashuria për para përfaqësonte rrënjët e gjithë të këqijave; për gjeneralët, ajo ishte arma më e fortë e luftës; për revolucionarët, prangat e punëtorëve. Por çfarë janë paratë? Një mal me argjend apo pllaka prej qeramike dhe copa letrash? Si arritëm në kohën kur paraja është në të shumtën e rasteve e padukshme? Pak a shumë një grupim numrash në ekrane kompjuterësh? Nga erdhi paraja dhe si evoluoi ajo?"

Për t'u njohur me rrugëtimin e parasë në trojet shqiptare dhe historinë e formimit të institucionit të bankës qendrore në vendin tonë, ju ftojmë të klikoni linqet e mëposhtme:

.gjithe-figurat_copy_1.