Banka

Bankat janë institucione financiare, që ushtrojnë veprimtarinë bankare të pranimit të depozitave monetare ose të fondeve të tjera të ripagueshme nga publiku dhe përdorimin e tyre për dhënie kredie e vendosje në emër dhe për llogari të vet si dhe veprimtari të tjera financiare, sipas përcaktimeve në kuadrin ligjor.

Aktualisht në Shqipëri operojnë 14 banka, me kapital të huaj dhe vendas.

Lista e bankave të licencuara

Adresa e selisë: Rruga e Kavajës, G - KAM Business Center, kati II, Tiranë

Nr.dhe data e licencës  Nr. 10, datë 07.01.1998
NUIS/NIPT: J72311006R
Tel: 22 78 511
Fax: 2237072
Faqja e Internetit: http://www.alphabank.al/
e-mail  
Drejtori i Përgjithshëm: Georgios PAPANASTASIOU
Anëtarët e Këshillit Drejtues: Ilir Ciko
Edlira Luçi
Artemios Theodoridis
Ioannis Parlitsis
Kostantinos Dorkofikis
Aksionerë me pjesëmarrje mbi 5% në kapital: %
Alpha Bank A.E., Greqi 100%
 

Adresa e selisë: Rruga e Kavajës, Nr. 59, Tirana Tower, Tiranë

Nr.dhe data e licencës  Nr. 14, datë 28.10.1999
NUIS/NIPT: J91725007P
Tel: 2258 755, 56, 57, 58, 59, 60
Fax: 2258 752 
Faqja e Internetit: http://www.abi.al/
e-mail info@abi.al
Drejtori i Përgjithshëm: Andi Ballta
Anëtarët e Këshillit Drejtues: Rezzo Schlauch
Mark Crawford
Armand Muharremi
Andi Ballta
Lindita Rama
Richard Lukaj
Kathryn Swintek
Aksionerë me pjesëmarrje mbi 5% në kapital: %
TRANZIT SH.P.K., Shqipëri 100%
 

Adresa e selisë: Njësia Bashkiake nr. 5, rruga "Vaso Pasha", Nr. 8, Tiranë

Nr.dhe data e licencës  nr. 16, datë  31.03.2003
NUIS/NIPT: K31608801O
Tel: 04 2234 096 / 2250 994 / 2233 912 / 2258 252
Fax: 2222 916
Faqja e Internetit: https://www.bankacredins.com/
e-mail info@bankacredins.com 
Drejtori i Përgjithshëm: Maltin KORKUTI
Anëtarët e Këshillit Drejtues:

Saimir SALLAKU
Lars Jonas HASSELROT
Maltin KORKUTI
Monika MILO
Clive David MOODY
Raimonda DUKA
Elton TORO

Aksionerë me pjesëmarrje mbi 5% në kapital: %
Renis Tershana 24.3%
Aleksander Pilo  16.68%
B.F.S.E. Holding B.V., Hollandë 14.48%
 

Adresa e selisë: Njësia Bashkiake nr. 7, rruga "Dritan Hoxha", Nd. 11, H. 3, Kodi Postar 1023, Tiranë

Nr.dhe data e licencës  Nr. 3/1998,date 11.01.1999
NUIS/NIPT: J91811004Q
Tel: 240 45 75 / 76 / 77 
Fax: 240 45 58
Faqja e Internetit: https://www.uba.com.al/
e-mail uba@albaniaonline.net 
Drejtori i Përgjithshëm: Muhamed PRLJA
Anëtarët e Këshillit Drejtues: Sharol Razi bin ABD RAZAR
Kamil Gokhan BOZKURT
Amer BUKVIC
Emina SISIC 
Gazmend HAXHIA
Aksionerë me pjesëmarrje mbi 5% në kapital: %
Islamic Development Bank, Arabia Saudite 86.70%
 

Adresa e selisë: Rruga "Perlat Rexhepi", Al-Kharafi Group Administration Building, Kati 1&2, Tirane

Nr.dhe data e licencës  nr. 15, date 28.08.2002
NUIS/NIPT: K31608802W
Tel: 22 72 168, 22 72 162
Fax: 22 72 162
Faqja e Internetit: http://www.creditbankofalbania.al/
e-mail  
Drejtori i Përgjithshëm: Sherine Aly KAMEL
Anëtarët e Këshillit Drejtues: HeshamTaher Kamel EISSA
Ahmed SHARAWI
Ahmed  SAMI
Sherine Aly KAMEL
Tarek Youssry Hafez HAMDY 
Aksionerë me pjesëmarrje mbi 5% në kapital: %
Fawzi M. A. Al Kharafi  33.33%
Marzouq N.M.A. Al. Kharafi  7.3%
Bader N.M.A Al. Kharafi  7.3%
Faisal N.M.A Al. Kharafi  7.3%
 

Adresa e selisë: Bulevardi "Dëshmorët e Kombit", Kullat Binjake, Kulla 2, Kati 14, Tiranë

Nr.dhe data e licencës  Nr. 19, date 06.07.2007
NUIS/NIPT: K72014801J
Tel: 355 4 2276 702 / 3
Fax: 355 4 2280 210 
Faqja e Internetit: http://www.fibank.al/
e-mail  
Drejtori i Përgjithshëm: Bozhidar Todorov
Anëtarët e Këshillit Drejtues:

Chavdar Zlatev
Stanimir Mutafchiev
Nedelcho Nedelchev
Petya Todorova Stoyanova  
Nikolai Sergeevich Dragomiretzki 

Aksionerë me pjesëmarrje mbi 5% në kapital: %
First Investment Bank AD, Bullgari 100%

Adresa e selisë: Rruga “Ismail Qemali”, Nr. 27, P.O. Box 8319, Tirane

Nr.dhe data e licencës  Nr. 11, datë 10.08.1998 
NUIS/NIPT: J81817006P 
Tel: 04 2276 000
Fax: 04 2248 762
Faqja e Internetit: http://www.intesasanpaolobank.al/
e-mail info@intesasanpaolobank.al 
Drejtori i Përgjithshëm: Silvio Pedrazzi 
Anëtarët e Këshillit Drejtues: Bozo Prka
Paolo Genovese 
Salvatore Catalano
Silvio Pedrazzi 
Marco Fabris
Gabriele Gherardi 
Ilir Panda
Aksionerë me pjesëmarrje mbi 5% në kapital: %
Intesa SanPaolo S.p.A., Itali 100%
 

Adresa e selisë: Bulevardi "Zhan D’Ark", Tirane

Nr.dhe data e licencës  nr. 6/1998, date 11.01.1999
NUIS/NIPT: J62001011Q
Tel: 2250 955
Fax: 2250 956
Faqja e Internetit: http://www.bkt.com.al/
e-mail info@bkt.com.al 
Drejtori i Përgjithshëm: Seyhan Mehmet Pencabligil
Anëtarët e Këshillit Drejtues:

Mehmet Usta
Mehmet Ertugrul Gurler
Ismail Hakki Ergener
Seyhan Mehmet Pencabligil
Ahmet Galip Tozge

Aysegul Adaca Ogan

Aksionerë me pjesëmarrje mbi 5% në kapital: %
Çalik Finansal Hizmetler A.S., Turqi  100%
 

Adresa e selisë: Rruga e Kavajës, Ndërtesa 50, H 1, Tiranë

Nr.dhe data e licencës  nr. 9, date 20.02.1997
NUIS/NIPT: J71329002E
Tel: 2254 372, 2256 254
Fax: 2254 368 
Faqja e Internetit: http://www.icbank-albania.com/
e-mail

info@icbank-albania.com

anand@icbank-albania.com

Drejtori i Përgjithshëm: Gideon van den BROEK
Anëtarët e Këshillit Drejtues: Teong Liat LIM
Hashimah ISMAIL
Sivagukan THAMBIRAJAH
Lee Ooi Kim
Mohd Nasir Bin Ali
Aksionerë me pjesëmarrje mbi 5% në kapital: %
Grupi Financiar ICB Holding AG, Konfederata e Zvicrës 100%
 

Adresa e selisë: Rruga "Dritan Hoxha", Nd. 92, H. 15, Njësia Bashkiake nr. 11, Kodi Postar 1026 , Tiranë

Nr.dhe data e licencës  nr. 12, datë 15.03.1999
NUIS/NIPT: J91524011J
Tel: 04 2389 300
Fax: 04 2233 918 
Faqja e Internetit: https://www.procreditbank.com.al/
e-mail info@procreditbank.com.al 
Drejtori i Përgjithshëm: Adela LEKA       
Anëtarët e Këshillit Drejtues: Borislav KOSTADINOV
Mimoza GODANCI
Jordan DAMCHEVSKI
Wolfgang BERTELSMEIER
Robert Scott RICHARDS
Aksionerë me pjesëmarrje mbi 5% në kapital: %
PROCREDIT HOLDING AG&CO, KgaA, Gjermani 100%
 

Adresa e selisë: Blv. "Bajram Curri", European Trade Center, Tiranë;

Nr. dhe data e licencës  nr. 02/1998, date 11.01.1999
NUIS/NIPT: J61911005B
Tel: 35542274910
Fax: 35542275599
Faqja e Internetit: http://www.raiffeisen.al/
e-mail info@raiffeisen.al
Drejtori i Përgjithshëm: Christian CANACARIS
Anëtarët e Këshillit Drejtues: Peter LENNKH
Heinz HOEDL
Andreas ENGELS 
Harald KREUZMAIR
Ferenc BERSZAN
Aksionerë me pjesëmarrje mbi 5% në kapital: %
Raiffeisen SEE Region Holding GmbH, Austri 100%
 

Adresa e selisë: Bulevardi "Dëshmorët e Kombit", Twin Towers, Kulla 1, Kati i 9-të, Tiranë

Nr.dhe data e licencës  nr. 17, date 16.02.2004
NUIS/NIPT: K41424801U
Tel: 2280 442 / 3; 068 (69) 40 12 121
Fax: 2280 441 
Faqja e Internetit: https://www.societegenerale.al/
e-mail sgalb.info@socgen.com 
Drejtori i Përgjithshëm: Frédéric BLANC
Anëtarët e Këshillit Drejtues: Daniela HRISTOVA
Jitka PANTUCKOVA
Adrian CIVICI
Marie Le Picard
Aleksander XHUVANI
Aksionerë me pjesëmarrje mbi 5% në kapital: %
SOCIETE GENERALE S.A., France 88.89%
 

Adresa e selisë: Rruga "Ibrahim Rugova", Tiranë

Nr.dhe data e licencës  nr. 07, date 12.09.1996
NUIS/NIPT:  
Tel: 2269 616 / 7 / 8, 2233 441 / 42 / 43 / 44 / 45 / 46 / 47
Fax: 2233 417 / 2369 707 
Faqja e Internetit: http://www.tiranabank.al/
e-mail info@tiranabank.al 
Drejtori i Përgjithshëm: Dritan MUSTAFA
Anëtarët e Këshillit Drejtues: Constantinos LOIZIDES 
Christos BOUGIOUKLIS
Agkop MARDIKIAN
Bedri ÇOLLAKU
Dritan MUSTAFA
Aksionerë me pjesëmarrje mbi 5% në kapital: %
Piraeus Bank S.A., Greqi 98.83%
 

Adresa e selisë: Bulevardi "Zogu I", pallati 13 katësh, përballë Stacionit të Trenit, Tiranë 

Nr.dhe data e licencës  nr. 18, datë  09.01.2006
NUIS/NIPT: K51807801R
Tel: 22 50 653 / 22 58 081
Fax: 22 50 654 / 22 72 880 
Faqja e Internetit: https://www.unionbank.al/
e-mail info@unionbank.com.al
Drejtori i Përgjithshëm: Gazmend KADRIU
Anëtarët e Këshillit Drejtues: Edmond LEKA
Niko LEKA
Gazmend KADRIU
Varuzhan PIRANJAN
Melis Ekmen TABOJER
Sokol MARISHTA
Flutura VEIPI
Aksionerë me pjesëmarrje mbi 5% në kapital: %
Union Financiar Tiranë, Shqipëri 86.34%

Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, Mbretëria e Bashkuar

10.12%

 

Për të vizituar faqen e vjetër të internetit, klikoni këtu